معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزیر نفت از جذب ١٧٠٠ نیروی جدید در شرکت ملی گاز و حدود ٢٠٠٠ نفر در شرکت ملی نفت ایران در سال آینده خبر داد.دکتر سیدعلیرضا میرمحمدصادقی در همایش هیئت مرکزی گزینش وزارت نفت و هسته های تابعه آن که به مناسبت بیست و هشتمین سالگرد فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل گزینش برگزار شد، افزود: هم اکنون ٤ هزار مدیر (گرید بالاتر از ١٧) در سطح صنعت نفت فعال هستند که در پنج سال آینده ٥٠ درصد آنها بازنشسته می شوند.
وی همچنین متوسط سنی ٩١ درصد نیروی رسمی وزارت نفت را ٤٣ سال اعلام کرد و گفت: از آغاز امسال تا کنون در صنعت نفت ٢٨٥٠ نفر جذب و ٢٩٠٠ نفر ترخیص شده اند.
میرمحمد صادقی از راه اندازی سامانه جذب ممتازان در وزارت نفت خبر داد و اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون ٤ هزار نفر از ممتازین دانشگاهی با معدل بالای ١٦ در این سایت ثبت نام کرده اند که معاونت توسعه و منابع انسانی وزارت نفت این نیروها را که از بهترین های کشور به شمار می روند، برای انتخاب بهترین ها به گزینش معرفی می کند.
وی اظهار امیدواری کرد تا پایان امسال به وضعیت گزینش و جذب این ٤ هزار نفر نیروی ممتاز رسیدگی و آمار این سایت صفر شود.
میرمحمدصادقی همچنین یادآور شد: معاونت توسعه و منابع انسانی وزارت نفت حدود ١٧٠٠ نفر نیروی فوق لیسانس برای جذب در صنعت نفت آماده کرده است که این نیروها از هفته آینده در ٤ گروه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش مصاحبه علمی انجام می دهند.
معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزیر نفت با تاکید بر ضرورت شتاب بخشی به روند گزینشی جذب نیروهای جدید در صنعت نفت اظهار داشت: برای شتاب دهی به جذب این نیروها گزینش هم باید همزمان با مصاحبه ها کار خود را دنبال کند.
وی از صدور مجوز برای جذب ١٧٠٠ نیروی جدید در شرکت ملی گاز و همچنین حدود دو هزار نفر در شرکت ملی نفت ایران خبر داد و افزود: این تعداد نیرو پس از طی مراحل لازم و آگهی شدن در روزنامه ها حداکثر سال آینده در صنعت نفت جذب می شوند.
میرمحمدصادقی گزینش را دروازه و ورودی نیروی انسانی به سازمان خواند و تاکید کرد: باید دقت شود که بهترین نیروها به صنعت نفت وارد شوند. معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزیر نفت با تاکید بر اینکه نباید نیروهای گزینش شده پس از جذب در صنعت نفت به حال خود رها شوند، گفت: آموزش های حین خدمت برای ارتقای سطح توانمندی های کارکنان، همچنین ارزیابی عملکردهای دوره ای ضروری است.
وی ادامه داد: انتخاب مدیران و کارکنان نمونه در سازمان در همسویی با همین رویکرد انجام می شود.
میرمحمدصادقی با تاکید بر اینکه خود افراد گزینش کننده به عنوان انتخاب گرها باید از جمله بهترین نیروهای سازمان باشند، افزود: تعهد، سعه صدر، شایستگی، تربیت خانوادگی، سوابق کاری و ... از جمله معیارهای مورد توجه در گزینش افراد است.
وی یادآور شد: نیروهای انتخاب گر باید از تنگ نظری و نگرش های سلیقه ای و غیر حرفه ای در جذب نیروی انسانی پرهیزکنند.
میرمحمد صادقی با تاکید بر لزوم گردش نیروهای گزینش در طرح های مختلف عملیاتی صنعت نفت تاکید و تصریح کرد: یک نیروی گزینشی نباید تا یک مدت طولانی (مثلا ٢٠ سال) در اداره گزینش باقی بماند؛ لازم است این نیروها به صورت گردشی در بخش های عملیاتی صنعت نفت فعال شوند تا مشکلات سازمان در بخش عملیاتی را درک کنند.
وی ارتقای بصیرت، دوراندیشی و انتصاب افراد شایسته را ماموریت اصلی گزینش گران خواند و یادآور شد: گزینش امری معقول و از نظر صاحبان خرد امری معمول در همه کشورهاست که به عنوان جایگاه حساس فیلتر نیروی انسانی در هر دستگاه، اهمیت ویژه ای دارد؛ از این رو باید در مهندسی این جایگاه به اندازه کافی دقت شود تا باور واقعی در این زمینه در جامعه شکل بگیرد.
معاون وزیر نفت همچنین به کارگیری نیروی انسانی کارآمد و ارزش مدار در مدیریت ارشد سازمان را از مهم ترین مولفه های تحول در صنعت نفت خواند و گفت: نقش هسته های گزینش در تحقق اهداف چشم انداز ٢٠ ساله نظام جمهوری اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی یادآور شد: بخش چشمگیری از موفقیت سازمان و مدیرانش به افرادی که در آن اشتغال دارند بستگی دارد؛ همانطورکه مدیریت باید توانایی اداره سازمان را داشته باشد افراد وکارکنان نیز باید شایستگی و توانایی انجام امور بر اساس اهداف سازمان را داشته باشند در غیر این صورت اهداف سازمان محقق نمی شود.
میرمحمد صادقی درباره گزینش آن دسته از نیروهای انسانی که در مسئولیت های حساس و مدیریتی قرار می گیرند، توضیح داد: گزینش برای این افراد در صنعت نفت به نحو دیگری انجام می شود؛ به طور معمول این افراد کارمندان دولت یا صنعت نفت هستند و کفایت گزینش ها را دارند.
معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزیر نفت افزود: هم اکنون کمیته ای در صنعت نفت وجود دارد که سوابق فردی، مدیریتی، شایستگی ها و سابقه ها و کارآیی های پیشین این مدیران را بررسی می کند؛ به طور معمول برای انتصاب های جدید دو یا سه نفر پیشنهاد می شوند تا پس از طی مراحل لازم برای تصدی مسئولیت های عالی اقدام شود
نظرات شما عزیزان: