پس از اتمام ثبتنام کاندیداهای شرکت در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی که 12 اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد، رئیس ستاد انتخابات استان تهران از تائید صلاحیت تنها 747 نفر از 1066 داوطلب استان تهران که کاندیدا شده بودند، خبر داد.
به گفته وی، بیش از 70 درصد داوطلبین تهرانی برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس نهم تائید صلاحیت شدهاند.
خبرهای غیررسمی حاکی از آن است که صلاحیت حدود 50 نفر از نمایندگان فعلی مجلس برای کاندیداتوری دوره بعد مجلس رد شده است.
اسامی 19 تن از نمایندگانی که گفته میشود صلاحیتشان از سوی هیئتهای اجرایی انتخابات احراز نشده است، به شرح ذیل است:
- نادر قاضیپور نماینده ارومیه
- علی عباسپور نماینده تهران
- حمیدرضا کاتوزیان نماینده تهران
- سلیمان جعفرزاده نماینده ماکو
- قدرتالله علیخانی نماینده قزوین
- علی مطهری نماینده تهران
- سیدکاظم دلخوش دلخوش نماینده صومعهسرا
- داریوش قنبری نماینده ایلام
- مصطفی مطورزاده نماینده خرمشهر
- مهدی عیسیزاده نماینده میاندوآب
- رضا علیزاده نماینده ورزقان
- فاطمه آجرلو نماینده کرج
- غلامحسین مسعودیریحان نماینده اهر و هریس
- محمد محمدی نماینده سلسله دلفان
- داوود محمدجانی نماینده آباده
- سیدناصر موسوی نماینده رامهرمز
- پیمان فروزش نماینده زاهدان
- مجید نصیرپور نماینده سراب
- علی زنجانی نماینده نقده و اشنویه
دعوا، زد و خورد و درگيري عمدتا موضوعاتي هستند كه همه ما در خلال رفت آمد هاي روزمره مان ممكن است در سطح جامعه با آنها برخورد داشته باشيم اما ماهيت اين نوع از برخورد فيزيكي زماني متفاوت مي شود كه اين اتفاق در يك جلسهاي رسمي مثل صحن علني مجلس اتفاق بيفتد!
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و مهمانان صحن علني مجلس (از جمله نمايندگان مجلس تونس) در هفته گذشته شاهد درگيري فيزيكي بين يك نماينده دولت و يك نماينده مجلس بودند؛ اقدامي كه اگرچه بي سابقه نبود اما تاسف بسياري از حاضرين را به خاطر هتك حرمت جايگاه قواي كشور برانگيخت.
سه شنبه ششم دي ماه بهروز مرادي رييس سازمان هدفمندي يارانه ها از طرف دولت براي ارائه گزارشي در خصوص استفساريه ماده 12 قانون يارانهها در صحن حاضر شد و پس از ارائه گزارش در صندلي خود مستقر شد كه در همين حال حسيني نماينده فريمان به وي مراجعه كرده و آمار ارايه شده از سوي وي را دروغ خواند و اين در حالي است كه پيش از اين مقام معظم رهبري همه فعالان سياسي را نصيحت كرده بودند كه آمار رسمي را زير سوال نبرده و در آن تشكيك نكنند.
به هر روي مرادي نيز با دفاع از آماري كه ارائه كرده بود به او گفت كه آمار مدنظر وي آماركوچه و بازاراست، حسيني هم كه اين حرف وي را توهين به خود تلقي كرده بود برآشفت و سيلي محكمي را حواله مرادي كرد كه خراشي را روي گردن مرادي ايجاد نمود و البته اين بار مرادي عكس العمل متقابل نشان داد.
در پي اين درگيري، علي لاريجاني رييس مجلس دستور اخراج مرادي از صحن علني را صادر كرد كه اين امر با واكنش كلامي شديدي همراه شد.
اگرچه گفته شد كه با وساطت برخي نمايندگان مرادي و حسيني با يكديگر آشتي كردند اما جراحت اين درگيري آن هم در صحن علني مجلس قطعا تا مدتها باقي خواهد ماند.
البته اين نخستين درگيري ايجاد شده در مجلس نيست، در ابتداي سال جاري هنگام بررسي جزييات بودجه 1390 نماينده اردبيل با سيلي به استقبال گرجستاني عضو معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري رفت كه در نهايت با وساطت نمايندگان ديگر، گرجستاني را از محل درگيري دور كردند.
در تاريخ بهمن 88 هم در جلسه بررسي مشکلات مردم خاوه (يکي از روستاهاي ورامين)، نماينده مردم ورامين در مجلس پس از درگيري لفظي با بخشدار به صورت وي سيلي زد تا سيليخوردگان دولت رقم قابل توجهي را به خود اختصاص دهند.
يكي ديگر از سيلي هاي نواخته شده در مجلس هم متعلق به زارعي بود كه به دنبال تلاش عباسي نماينده دولت براي متقاعد کردن نمايندگان در پس گرفتن استيضاح وزير کشور به گوش وي سيلي زد، اگرچه بعدها زارعي هم از نماينده دولت حلاليت طلبيد، البته برخي اوقات خود نمايندگان هم با هم درگيريهايي داشتهاند، به عنوان مثال در ماههاي پس از انتخابات رياست جمهوري مجلس هم پس از قرائت گزارش محمد حسن ابوترابي فرد رئيس كميته بررسي كننده حوادث تهران، برخي نمايندگان از جمله جاني عباسپور نماينده قزوين و طاهرخاني نماينده تاكستان با يكديگر درگير شدند.
رفتار عجيب يك نماينده مجلس با يك خبرنگار در مجلس نيز از موارد ويژه مجلس هشتم است.
هنگامي كه يك خبرنگار از يكي از نمايندگان درباره حادثه كهريزك سوال كرد، وي با عصبانيت خطاب به وي گفت: تو غلط كردهاي كه ...
مورد ديگري هم حكايت از اين دارد كه زماني فتاح وزير وقت نيرو به همراه تعدادي از مديرانش از جمله نامجو مديرعامل وقت شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور كه بعدها وزارت نيرو را به عهده گرفت به مجلس رفته بودند تا پاسخگوي سوالات نمايندگان باشند اما ناگهان يكي از نمايندگان، به سمت نامجو آمده و به بهانه اينکه نامجو وقت ملاقات به وي نداده است، محکم به صورت وي سيلي زده است، البته گفته شده كه همان شب لاريجاني رييس مجلس و همچنين تعداد ديگري از نمايندگان از جمله نماينده مذکور با تماسهاي حضوري و تلفني از نامجو دلجويي کردند. البته جدا ازاين سيليهاي سياسي ، رفتارهاي معدودي از نمايندگان مجلس در برهههايي بسيار خبرساز شده است. مانند اتفاقي كه در جلسه راي اعتماد سجادي وزير پيشنهادي دولت براي وزارت ورزش و جوانان روي داد.
هنگامي كه آقاي رييسجمهور در حال بيان ديدگاههاي خود بود، عدهاي از نمايندگان با هياهو و دو دو كردنهاي متوالي در سخنراني رييسجمهور اخلال ايجاد كردند.
زشتي اين موضوع چنان بود كه واكنش تند رهبر معظم انقلاب را در پي داشت و معظمله به صراحت نمايندگان مجلس را سرزنش نمودند، البته در ابتداي سال جاري هم هنگامي كه فرزين سخنگوي كارگروه تحول اقتصادي درحال بيان آمار افراد يارانهبگير بود، حميدرضا كاتوزيان در قالب تذكري، آمار فرزين را دروغ دانست و گفت: عدهاي ميخواهند مجلس را دست بيندازند! و البته فرزين در جواب خطاب به كاتوزيان كه او را دروغگو خوانده بود گفت: به جاي تهمت زدن، به آمار مركز آمار مراجعه كنيد و همان زمان عادل آذر پشت تريبون رفت و به آمار فرزين صحه گذاشت.
با پيشينه ياد شده از برخي درگيري ها در مجلس شوراي اسلامي به نظر مي رسد آنچه بيش از همه مي تواند شان و جايگاه مجلس به عنوان قوه قانونگذاري نظام اسلامي را حفظ كند، رفتار ساكنان صندلي هاي سبز بهارستان با محوريت قرار دادن آموزه هاي اسلامي است؛ چنانچه از گذشته هم گفته شده كه «حرمت امامزاده با متولي آن است.»
در حالی که امروز پیامکی بین مردم رد و بدل میشد که خبر از هلاکت سلمان رشدی در یک انفجار میداد که هنوز هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است.
تنها یکی از سایتها به نقل از یک منبع نامشخص و ناشناخته خبر از ترور وی داد که موثق نمیباشد.
بدهی است انفجار در لندن موضوعی نیست که بتوان آن را از دید رسانهها مخفی کرد و جلوی انتشار آن را گرفت. لذا به نظر میرسد در صورت صحت این خبر تا کنون رسانههای انگلیسی نسبت به آن واکنش نشان میدادند.
به نقل از شبکه الجزیره، ترکیه در واکنش به تصویب لایحه نسل کشی ارامنه برای مجازات انکارکنندگان نسل کشی ارامنه در سال ۱۹۱۵، ارتباط نظامی خود را با فرانسه قطع کرد و هشدار داد که خسارات جبران ناپذیری به رابطه دو جانبه آنکارا-پاریس وارد خواهد آمد.
"رجب طیب اردوغان" نخستوزیر ترکیه روز گذشته در واکنش به این اقدام قانونگذاران فرانسه، سفیر خود در پاریس را فراخواند و تمامی دیدارهای سیاسی میان دو کشور ترکیه و فرانسه را ممنوع اعلام کرد.
اردوغان خطاب به فرانسه گفت: این سیاستی بر اساس نژادپرستی، تبعیض و اجنبی پرستی است. از هماکنون به بعد ما در روابط خود با فرانسه تجدید نظر میکنیم. هیچگونه نسلکشی در تاریخ ما وجود نداشته است. ما این امر را نمیپذیریم.
مجمع ملی فرانسه در اقدامی روز گذشته، لایحه مجازات انکارکنندگان نسل کشی ارامنه را تصویب کرد که به دنبال این امر اردوغان تأکید کرد که فرانسه ۱۵ درصد از جمعیت الجزایر را قتل عام کرده است.
نخستوزیر ترکیه همچنین تأکید کرده است که کشورش نشست مشترک کمیته اقتصادی در پاریس که قرار است در ژانویه ۲۰۱۲ برگزار شود را تحریم میکند که این امر سران تجاری دو کشور را نگران خواهد کرد، و نگرانیهایی را در ارتباط با سرنوشت ۱۲ میلیارد یورویی مرتبط با تجارت سالانه میان دو کشور ترکیه و فرانسه را در هالهای از ابهام قرار خواهد داد.
آمریکا در واکنش به این اقدام ترکیه ابراز نگرانی کرد و خواستار کاهش تنشها میان آنکارا و پاریس شد.
در این بیانیه آمده است: اطلاعاتی به دست سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق رسیده که حاکی از ربوده شدن 5 مهندس ایرانی شاغل در نیروگاه 450 مگاواتی "جندر" است.
این بیانیه می افزاید: پنج مهندس ایرانی شاغل در نیروگاه 450 مگاواتی "جندر"، صبح روز سه شنبه 20/12/2011 ساعت 6:30 هنگامی که عازم محل کار خود بودند، توسط افراد ناشناس ربوده شده اند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بلافاصله پس از دریافت این خبر، تماس خود با مسوولان سوری را آغاز کرد و خواستار آزاد کردن فوری این افراد شد.
در این بیانیه همچنین از دولت سوریه خواسته شده تا ضمن آزاد کردن پنج مهندس ایرانی، هرچه سریعتر آدم ربایان را نیز شناسایی و دستگیر کنند.
"اریک اشمیت"، مدیرعامل شرکت اینترنتی گوگل در مصاحبه با شبکه فاکسنیوز اذعان کرد که ایرانیان صاحب استعدادی "غیرمعمول" در حوزه عملیات سایبری هستند.
وی همچنین تصریح کرد که آمریکاییها دقیقا قادر به شناخت ابعاد این استعداد نیستند اما به هر حال این امر تهدیدی برای آنان محسوب میشود.
وی در این مصاحبه که بخشی از فیلم آن در یوتیوب قرار گرفت در پاسخ به سوالی در خصوص کنترل پهپاد RQ170 توسط نیروهای سایبری ایران اظهار داشت که این اطلاعات سری است و ما هرگز دسترسی به آنها نداریم اما این نگرانی که ایران توانسته باشد این کار را انجام دهد همواره وجود داشته و ما هم باید همواره نگران آن باشیم.
این اعتراف ضمنی که از سوی مدیرعامل یک غول سایبری در جهان مطرح میشود تاییدی دیگر بر شکست آمریکا از ایران در جریان پهپاد RQ170 است.
باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا نیز اخیرا ضمن پذیرش شکست سایبری از ایران از کشورمان خواست تا پهپاد را به آمریکا بازپس دهد. بسیاری این تقاضا را بسیار وقیحانه میدانند چرا که هیچ کشوری حق جاسوسی در خاک دیگر کشورها را ندارد چه رسد به اینکه تقاضا کند که ابزار جاسوسی لو رفته را به آن کشور پس دهند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکید کردهاند پهپاد متعلق به ایران است و به آمریکاییها بازگردانده نخواهد شد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با "نوری المالکی" نخست وزیر عراق در واشنگتن درباره سرنگون شدن هواپیمای جاسوسی پیشرفته "RQ-170" در خاک ایران گفت که ما از ایران خواسته ایم تا این هواپیما را پس دهند.
وی ادامه داد: ما منتظر چگونگی پاسخ ایران به این خواسته هستیم.
به نقل از شبکه تلویزیونی "ان تی دی تیوی"، همزمان با اعزام ناوهای آمریکایی بیشتر به منطقه خاورمیانه در میان افزایش تنشها در این منطقه، "ژانگ ژائوژانگ" یکی از فرماندهان ارشد نظامی چین از دانشگاه دفاع ملی این کشور تأکید کرد: چین نباید در حمایت و حافظت از ایران تردید کند، حتی اگر این موضوع به معنای به راه انداختن جنگ جهانی سوم باشد.
این گزارش افزود: چین در هفتههای اخیر شدیدا بر اتحاد خود با ایران تأکید کرده است و به عنوان آخرین مورد این اعلام حمایت و اتحاد با ایران میتوان به اظهارات چند روز گذشته مقامات چین در خصوص واکنش کشورهای غربی به تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلیس در تهران اشاره کرد که از کشورهای غربی خواست تا از هر گونه اقدام احساسی بپرهیزند.
بنا بر این گزارش، روز چهارشنبه انگلیس بطور کامل کارکنان سفارت خود در تهران را از ایران خارج کرد. به دنبال این اقدام انگلیس برخی دیگر از کشورهای اروپایی نیز به دنباله روی از انگلیس سفرای خود را از تهران فراخواندند تا برای بررسی اقدام مشابه با آنها مشورت کنند.
"هونگ لئی" سخنگوی وزارت خارجه چین در پکن روز پنج شنبه و یک روز پس از این رویداد در تهران اعلام کرد: چین امیدوار است طرفین مرتبط منطقی برخورد کرده، آرام بمانند و خویشتنداری خود را حفظ کنند تا مانع از هر گونه اقدام احساسی شوند که میتواند تنشها را شدیدتر کند.
وی در ادامه گفت: کشورها باید تمرکز خود را بر چشمانداز درازمدت در روابط متوجه کنند. و در صورت بروز درگیری و مسائل، باید برای حل آنها از طریق گفتوگو و مشورت اقدام کنند.
"الکساندر لوکاشوویچ" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که فدراسیون روسیه مخالف «بیش از اندازه وخیم جلوه دادن» و تشدید رویارویی در رابطه با مسائل مربوط به ایران است.
لوکاشوویچ تاکید: ما شدیدا مخالف «بیش از اندازه وخیم جلوه دادن» و تشدید رویارویی در رابطه با مسائل مربوط به ایران بوده و معتقدیم که این خط مشی تنها بر پیچیدگی عواقب مشکلات بوجود آمده خواهد افزود. متاسفانه اتفاق رخ داده در تهران یکی از حلقههای زنجیره حوادث اخیر است که وخامت اوضاع پیرامون ایران را تشدید کرده است.
بنا بر این گزارش، ۳ ناو جنگی آمریکایی جدید به منطقه اعزام شدهاند تا به ناو "یو اس ای جان سی. استنیس" در منطقهای که ناوگان پنجم نیروهای این کشور در بحرین مستقر هستند، ملحق شود.
این گزارش افزود: نگرانیهایی در خصوص احتمال حمله نظامی به سوریه با اعزام ناو "یو اس اس جرج دابلیو ایچ بوش" به اطراف این کشور مطرح شده بود اما خبرهای رسیده از این امر حکایت دارد که این ناو ظاهرا به مأموریت خود پایان داده و در حال بازگشت به جایگاه اولیه خود است. همین امر در کنار اعزام ناوهای جدید آمریکایی به منطقه خلیج فارس نگرانیهایی را درباره احتمال حمله به ایران مطرح میکند.
"شیمون پرز" رئیس رژیم صهیونیستی چندی پیش مدعی شد که احتمال حمله نظامی علیه ایران بسیار نزدیک تر از گزینه سیاسی است.
این سخنان رئیس رژیم صهیونیستی در حالی مطرح شد که اسرائیل صحنه گسترش اعتراضات مردم علیه سیاست های اقتصادی کابینه "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل بوده و اعتصاب کارگران در بخش های مختلف اقتصادی، بسیاری از بخش های عمومی اسرائیل را با مشکل مواجه کرده است.
برخی از کارشناسان معتقدند که اسرائیل با مطرح کردن گزینه حمله نظامی علیه ایران در تلاش برای تحت شعاع قرار دادن اعتصاب ها و اعتراض ها در اسرائیل است.
"لئون پانتا" وزیر دفاع آمریکا نیز اخیرا درباره هر گونه اقدام احتمالی نظامی علیه ایران هشدار داد و گفت: هرگونه حمله علیه ایران به منظور متوقف کردن برنامه هستهای این کشور میتواند عواقب ناخواسته و از قبل برنامه ریزی نشدهای به دنبال داشته باشد.
گزارشهای خبری از اعزام «عبدالحلیم بلحاج» فرمانده نظامی شورای نظامی طرابلس به ترکیه برای آغاز حمله به سوریه خبر میدهند.
روزنامه «کراسنایا زویوزدا» روسیه، گزارش کرد که سوریه این روزها با فشار فزاینده غرب روبهروست که از طریق اتحادیه عرب اعمال میشود. به نوشته این روزنامه آنان (غربیها و اتحادیه عرب) از نقض حقوق بشر از جانب دولت سوریه صحبت میکنند اما آنچه گروهکهای مسلح در این کشور انجام میدهند کاملا نادیده میگیرند و آنان را فعالان معارض مینامند.
این روزنامه روسی تاکید که عبدالحلیم بلحاج اکنون در خاک ترکیه است تا اولین حملات زمینی به سوریه را آغاز کند.
بنا بر این گزارش، ناظران پیشبینی کردند که حمله اول را گردان رزمندگان بلحاج که از لیبی اعزام شدهاند انجام بدهد که اکنون در مرز ترکیه با سوریه مستقر شدهاند و به انتظار لحظه آغاز حمله به فرماندهی عبدالحکیم بلحاج هستند.
این روزنامه تاکید کرد که بلحاج اکنون شناسایی شده است و با نام سلیم العوانی تردد میکند.
پیش از این ولید احمد الفرجانی فرمانده لشکر نیروهای ویژه لیبی به روزنامه الشروق الجزایر اعلام کرده بود که مبارزان لیبیایی عملا برای جنگ با نظام سوریه حرکت کردهاند.
این مقام لیبیایی تاکید کرد که شورای ملی انتقالی لیبی که پیش از این معارضان دولت سوریه را تحت عنوان «شورای ملی سوریه» به رسمیت شناخته بود، اکنون حمایتهای مالی، نظامی و لوجستیکی برای حمایت از شورای ملی سوریه ارسال کرده است.
ترکیه نیز که در ماههای گذشته میزبان نشستهای مختلف مخالفان و عناصر اطلاعاتی و امنیتی کشورهای عربی و اروپایی علیه سوریه بود، اکنون بلحاج و نیروهای وی را در خاک خود پذیرفته است و از آنان حمایت میکند.
سبط پيامبر صلي الله عليه و آله در سال چهارم هجري (1) ، چشم به دنياي وجود گشود. و گفته شده که در سال سوم بوده (2) و راويان در مورد ماه ولادت آن حضرت، اختلاف دارند و اغلب بر آنند که در ماه شعبان و در روز پنجم از آن مي باشد (3) و بعضي از آنان روز ولادت را معين نکرده اند بلکه گفته اند چند شبي از شعبان گذشته، به دنيا آمد (4) و بعضي از مورخان اين موضوع را ناديده گرفته و به گفتن اينکه در شعبان به دنيا آمده اکتفا نموده اند (5) و بعضي از بزرگان بر اين باورند که آن حضرت در آخر ربيع الاول ولادت يافته و اين بر خلاف مشهوراست پس توجهي به آن نمي شود